Rapport fra Boosted Tour – Horsens

Vejret var ikke med dette lille træf ved Dækimporten i Horsens onsdag d. 1. april 2015. Det var rigtíg koldt og blæsende, så mange Amerikanerbilejere valgte tilsyneladende at blive hjemme i den varme stue, i stedet for at starte V8’eren

Mellem kl. 17 og 19 kom der kun 6 amarikanerbiler, heriblandt min tidligere ’62 Buick Le Sabre – så vi var 2 Buick’s, 2 Camaro’s, 1 Pontiac og 1 Cadillac – ikke mange 🙁

Buick Le sabre 1962

Men der var mange almindelige biler, og i særdeleshed temmelig mange ved HJ-Rullefeldt, hvor unge mennesker flokkedes om rullefeldtet for at se hvor mange HK motorene kunne yde.

Jeg vovede det ene øje, og satte min ’58 Buick Specisl Reviera på rullefeldtet for at se hvor mange HK der er tilbage i den 57 år gamle motor.

Rullefeldt2 april 15

I de originale specifikationer er der anført, at motoren: 364 CI = 6 Liter med manuelt gear har 254 HK, men på rullefeldtet viste det sig, at der kun er 157 HK tilbage. Hvad årsagen er, kan der kun gisnes om? Måske er motoren bare slidt, eller også var rullefeldtet ikke indstillet korrekt? Jeg skal lige have undersøgt hvilke HK der måles om det er SAE, Din eller brake HP – og så omregnet til den enhed der blev brugt i 1958.

Men pyt, det gælder jo ikke om at køre stærkt, men derimod om at køre i en fed Veteran-Amerikanerbil

Buick Special 1958